035 642 64 52 Steijnlaan 16
1217 JS  Hilversum
info@fourmonths.nl

Factchecks over de augurk

Zwangeren zijn dol op augurken. Een augurk is supergezond. Wat klopt daar nou eigenlijk van? Wat augurken-factchecks op een rijtje.

Zwanger: wel/niet zin in augurken

De meeste zwangeren krijgen juist meer zin in zoet eten, zo blijkt uit onderzoek. Maar een klein deel van de zwangere vrouwen grijpt naar zuur eten. En voor wie er zin in heeft, is de keuze snel gemaakt, want een augurk is makkelijk en goedkoop. Je haalt ‘m uit de pot en eten maar. Dus: is een vrouw die augurken eet zwanger? En heeft iedere zwangere vrouw zin in augurken? Niet echt en niet altijd.

Is een augurk gezond?

Augurken bevatten heel weinig calorieën, zo’n 14 per 100 gram. Je kunt er daarom best veel van eten zonder dat je er van aankomt. Helaas zitten er niet veel goede voedingsstoffen in een augurk. Dus ja, gezond zijn ze niet echt.. maar ongezond ook niet. Wel is een augurk natuurlijk altijd een beter tussendoortje dan een zak chips. Mooi meegenomen toch.

Een augurk is eigenlijk een komkommer

Dat klopt: een augurk is gewoon een kleine komkommer, wist je dat? Met dit verschil dat een augurk rauw niet te eten is. Daarom worden onze groene vrienden ingelegd in azijn, eventueel met kruiden of suiker.

Goed idee: een augurkje tegen het bloeden

Augurken zijn een goed middel om je vitamine K binnen te krijgen. Met één augurk krijg je van deze vitamine maar liefst 15% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid binnen. En wat heb je eraan? Vitamine K is vooral van belang omdat het het stollen van je bloed regelt. Als je een tekort aan vitamine K hebt, kan zelfs het kleinste wondje heel lang door blijven bloeden. Ons advies: neem er nog maar één.

De augurk helpt prima tegen een kater

Thuis van een avondje gezellig drinken en geen zin in een kater? Eet dan twee grote augurken. Augurken zijn erg zuur en dit zuur breekt de alcohol af. We hebben na een goede wijnavond de proef op de som genomen en ja! Zeg maar dag tegen die kater.

Onze conclusie: augurken are a girl’s best friend.

 

Ben je zwanger en wil je dat jouw afwezigheid soepel verloopt? Neem dan contact op en wij regelen jouw zwangerschapsvervanging. Four Months, gevestigd in Hilversum, is dé specialist in zwangerschapsvervanging en interim opdrachten in marketing, communicatie, HRM en management support. Wij vinden snel een daadkrachtige vervanger, die minimaal vier maanden (of langer, mocht dit nodig zijn) in jouw bedrijf aan de slag gaat.

Klik hier om contact op te nemen.