035 642 64 52 Steijnlaan 16
1217 JS  Hilversum

Praktische info & tips

Hoe werkt zwangerschapsverlof? Wij vertellen je alles wat je wil weten.

Als je zwanger bent, kun je niet wachten tot je je baby in je armen kunt houden. Nu ben je nog druk aan het werk en lijkt dat waarschijnlijk nog ver weg. Maar, over een tijdje kun je gaan aftellen. Gelukkig mag je vóór de bevalling met zwangerschapsverlof, zodat je je in alle rust kunt voorbereiden op de komst van je kleintje.

Maar wanneer mag je eigenlijk precies met verlof? Hoe lang heb je verlof? En krijg je eigenlijk wel salaris doorbetaald als je met zwangerschapsverlof bent? In dit artikel zetten we voor jou alle regels op een rij en leggen we je precies uit hoe zwangerschapsverlof werkt.

Gaat je medewerker weer aan het werk na haar zwangerschapsverlof? Met deze 3 tips help je haar bij een soepele

Komt binnenkort een van je medewerkers weer terug na haar zwangerschapsverlof? Dan is de kans groot dat ze dat een flinke stap vindt, ook al is ze er misschien naar eigen zeggen enorm aan toe.

Ze is de afgelopen tijd alleen met haar baby bezig geweest, maar moet straks wennen aan de nieuwe combinatie werk-privé. Ook moet ze zichzelf herontdekken als professional en haar plek terugvinden tussen haar collega’s.

Jij als werkgever kunt een gezonde, soepele terugkeer helpen mogelijk maken. Hoe? Wij geven je drie waardevolle tips.

Met deze checklist zorg je in 10 stappen voor een soepele werkoverdracht

Ga je binnenkort met verlof en neemt iemand anders je werk over? Dan is dat natuurlijk heel fijn, maar het kan zomaar zijn dat je het moeilijk vindt om je werk los te laten. Gaat je vervanger jouw werk wel doen zoals jij het doet? Kun je eigenlijk wel gemist worden? Wat nou als er iets verkeerd gaat? Geen stress! Wij hebben voor jou een checklist opgesteld, waarmee jij in 10 stappen een goede werkoverdracht regelt. Zo bereid jij je vervanger goed voor, zodat je je werk kunt loslaten en dus met een gerust hart met verlof kunt gaan.

Zwangerschapsverlof voor mannen: krijgt de partner van de zwangere vrouw ook verlof?

Hoera, jij en je partner krijgen een kindje! Een paar weken voor de uitgerekende datum stopt de aanstaande moeder met werken en gaat ze met zwangerschaps- en daarna bevallingsverlof. Dat lijkt jou als aanstaande ouder ook wel fijn. Nog even samen genieten van de voorpret (en de rust ;-)) en extra tijd voor bijvoorbeeld de laatste klusjes.
Maar bestaat er ook zwangerschapsverlof voor de man? Wij geven je in dit artikel het verlossende antwoord.