Praktische info & tips

Met deze checklist zorg je in 10 stappen voor een soepele werkoverdracht

Ga je binnenkort met verlof en neemt iemand anders je werk over? Dan is dat natuurlijk heel fijn, maar het kan zomaar zijn dat je het moeilijk vindt om je werk los te laten. Gaat je vervanger jouw werk wel doen zoals jij het doet? Kun je eigenlijk wel gemist worden? Wat nou als er iets verkeerd gaat?

Geen stress! Wij hebben voor jou een checklist opgesteld, waarmee jij in 10 stappen een goede werkoverdracht regelt. Zo bereid jij je vervanger goed voor, zodat je je werk kunt loslaten en dus met een gerust hart met verlof kunt gaan.

Ouderschapsverlof na je zwangerschapsverlof opnemen: hoe werkt het?

Misschien ben je na je zwangerschapsverlof nog helemaal niet toe aan werken. Of wil je wel weer werken, maar wat minder dan je eerst deed. Wat de reden ervoor ook is: door na je zwangerschapsverlof ouderschapsverlof op te nemen, kun je meer tijd thuis doorbrengen. In dit artikel vertellen wij je precies hoe je ouderschapsverlof kunt opnemen en wat de regels daarvoor zijn.

Meldt je medewerker zich ziek door haar zwangerschap? Dit moet jij als werkgever doen.

Een zwangere medewerker kan natuurlijk, net als ieder ander, ziek worden. Hoe je dan als werkgever handelt, hangt ervan af of ze ziek is door de zwangerschap of dat het er los van staat. Het hangt ook af van wanneer je medewerker ziek is: vóór haar verlofperiode, tijdens of na. In dit artikel vertellen we je precies wanneer je wát moet doen als ze ziek is door haar zwangerschap.

Op je werk vertellen dat je zwanger bent

Als je zwanger bent, moet je dit natuurlijk een keer op je werk vertellen. Je gaat immers richting het einde met verlof. Maar wanneer vertel je het op je werk? Na hoeveel weken zwangerschap moet je het je baas vertellen? Wij vertellen je graag wat echt móét, maar ook wat handig is.

Zwangerschapsverlof voor mannen: krijgt de partner van de zwangere vrouw ook verlof?

Hoera, jij en je partner krijgen een kindje! Een paar weken voor de uitgerekende datum stopt de aanstaande moeder met werken en gaat ze met zwangerschaps- en daarna bevallingsverlof. Dat lijkt jou als aanstaande ouder ook wel fijn. Nog even samen genieten van de voorpret (en de rust ;-)) en extra tijd voor bijvoorbeeld de laatste klusjes.
Maar bestaat er ook zwangerschapsverlof voor de man?
Wij geven je in dit artikel het verlossende antwoord.